Tisztelt Látogató! A www.nfszk.hu oldal jelenleg fejlesztés alatt van. A teljeskörű tájékoztatás érdekében kérem, látogasson el korábbi honlapunkra, a www.fszk.hu oldalra is.

AKADÁLYMENTES INFORMÁCIÓK A KORONAVÍRUSRÓL FOGYATÉKOS EMBEREK SZÁMÁRA

2020.04.16.

Az NFSZK Nonprofit Kft. elkötelezettnek érzi magát a fogyatékos személyek pontos tájékoztatásában a mindennapjaikat érintő kérdésekben. Ezért a koronavírus terjedése miatt kialakult egészségügyi veszélyhelyzetről folyamatosan készítjük és gyűjtjük a különböző, egyenlő esélyű hozzáférést biztosító tudástartalmakat. Az online felületeinken csak hiteles vagy a hiteles források alapján ellenőrzött információkat osztunk meg Önökkel, hogy a pontos tudnivalók alapján felelősen vehessenek részt a koronavírus terjedésének megfékezésében.

A KORONAVÍRUSRÓL – hivatalos tájékoztatók

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/koronavirus

SIKET ÉS NAGYOTHALLÓ EMBEREK SZÁMÁRA

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit jelnyelvi tolmáccsal akadálymentesítik, így az operatív törzs sajtótájékoztatói jelnyelvi tolmácsolással nézhetők 2020. március 6. óta.

LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREK SZÁMÁRA

MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREK SZÁMÁRA

AUTISTA GYERMEKEKNEK ÉS SZÜLEIKNEK SZÓLÓ INFORMÁCIÓK

Ajánlás szakemberek és szülők számára autista gyermekek, tanulók digitális távoktatás idején történő ellátására

A FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) tagszervezetei által összeállított javaslatok

A fogyatékossággal élő embereket képviselő országos szervezetek együttműködésének köszönhetően intézkedési terv született az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására. A rendelkezés részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak: