Kiadvány ajánló az SHF célcsoport segítésére

A TÁRS projekt „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogramja” saját tevékenysége mellett folyamatosan nyomon követi a területen történő legfontosabb eseményeket és a kapcsolódó szakmai anyagok megszületését. Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy újabb fontos, hiánypótló kiadvány jelent meg a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány gondozásában „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek szabadidejének eltöltésére alkalmas eszközök, tevékenységek” címmel.

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány egyik kiemelt célja, hogy a XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központot támogassa fejlesztő eszközökkel és terápiás tevékenységek megvalósításával, annak érdekében, hogy az oda járó ellátottak mindennapjait olyan tevékenységekkel töltsék meg, amely egyrészt fejleszti vagy szinten tartja készségeiket, másrészt életminőségükre is pozitívan hat.

A most kiadott szakmai anyag a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyeket segítő eszközök és módszerek bemutatásán túl, kitér a használatuk módjára. Továbbá kifejti azt is, hogy – a tapasztalatok szerint – 1-1 eszköz vagy módszer milyen hatást tud kifejteni a súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) emberekre.

A kiadvány azért nagyon hasznos, mert olyan eszközöket is bemutat, amelyeket a területen dolgozók többsége még nem ismer (pl. Soundbeam, Bee bot robot). Emellett betekintést nyerhetnek az olvasói abba is, hogy milyen foglalkoztatási, szabadidős alternatívákat tud felkínálni egy nappali ellátás súlyosan, halmozottan fogyatékos embereknek, legyen szó kiskorú vagy felnőtt személyekről.

A XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központ ígéretes gyakorlatának leírata előkészítés alatt áll, amelyről korábban már hírt adtunk.

A szakmai anyag a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány honlapjáról vagy innen tölthető le.

Információs és koordinációs pontok