Megjelent a TÁRS projekt új kiadványa foglalkozási rehabilitáció témában

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja összeállította a „Foglalkozási rehabilitációs információk I.” című kiadványt, amely a várólistára került személyeket előgondozó intézményi munkatársak számára készült és a fogyatékos, illetve egészségkárosodott személyek ellátási formáit és az igényelhető támogatásokat taglalja.

A kiadvány hiánypótló szerepet igyekszik betölteni a fogyatékos és egészségkárosodott személyek ellátási formái és az igényelhető támogatások témakörében. Az összefoglaló anyag tömöríti a főbb tudnivalókat többek között a különböző ellátások igényléséről, az ellátások melletti munkavégzésről és az együttműködési kötelezettség szabályairól. A munkavállalással kapcsolatban a legfontosabb munkáltatói és személyi kedvezményeket is megismerhetik az olvasók, amelyek elősegíthetik a munkaviszony létesítését. A munkavállalást közvetve elősegítő kedvezményekről is szó esik a kiadványban, így például az utazási kedvezményekről is.

A szakmai gyűjtemény a későbbiekben kiegészül még egy résszel, melynek célja az önálló munkavállalás támogatása lesz. Az új kiadványból az érdeklődők megtudhatják, mely szervezettől, milyen segítséget lehet igénybe venni az álláskereséshez, illetve azt is, hogy hova lehet fordulni, ha segítséget szeretnének kérni és kapni, például az önéletrajzírásban.

A „Foglalkozási rehabilitációs információk I.” című kiadványt az alábbi linken tudja letölteni:

https://nfszk.hu/kiadvanyok/intezmenyi-ferohely-kivaltas-temajaval-foglalkozo-kiadvanyok/foglalkozasi-rehabilitacios-informaciok-i-ellatasok-kedvezmenyek/

További információk a TÁRS projekt - EFOP 1.9.1 projektről

Információs és koordinációs pontok