Tisztelt Látogató! A www.nfszk.hu oldal jelenleg fejlesztés alatt van. A teljeskörű tájékoztatás érdekében kérem, látogasson el korábbi honlapunkra, a www.fszk.hu oldalra is.

Megjelent az Autizmus és öregedés című kiadvány

Az időskor és autizmus témáját az utóbbi években egyre növekvő szakmai érdeklődés övezi. Az autizmussal élő idős emberek helyzetének megismerése, megértése és a szolgáltatások fejlesztése egyre aktuálisabb, hiszen a szindróma első leírása óta több mint 70 év telt el, így az elmúlt évtizedekben diagnosztizált emberek egyre nagyobb számban tartoznak az idősebb korosztályhoz.

Magyar nyelvű szakirodalom ebben a témában egyelőre még alig-alig lelhető fel, ezért hiánypótlónak tekinthető a The National Autistic Society (Nagy-Britannia) gyakorlat-centrikus, alapinformációkat nyújtó kiadványa, mely az NFSZK Nonprofit Kft. Montázs projektje keretében vált elérhetővé.

A kötet olyan fontos témákat dolgoz fel, mint az időskorral együtt járó fizikai, érzelmi, mentális változások és azok lehetséges hatásai az autizmussal élő emberek mindennapjaira, életminőségére. A kötetben az egyes témákhoz kapcsolódóan számos gyakorlati tanácsot talál az olvasó.

 

LETÖLTÖM A KIADVÁNYT