Beszámoló a CSGYJK konzultációról

2017. december 04.

December elsején megtartottuk a MONTÁZS projekt keretében az első konzultációt a Család- és Gyermekjóléti Központokkal (CSGYJK).

Az eseményre a CSGYJK-k vezetőit és munkatársaikat hívtuk, hogy a velük való együttműködés tartalmi és formai kereteit egyeztessük. Az együttműködés alapját adja, hogy a kiemelt projekt fő céljai között szerepel egy országos információs tanácsadói hálózat létrehozása a komplex kommunikációs szükségletű személyek számára, melynek megvalósításában és működtetésében a központok kiemelt szerepet fognak betölteni.

Az eseményt Giflo H. Péter, az FSZK ügyvezető igazgatója nyitotta meg, majd Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Czibere Károly elmondta, hogy a kiemelt projekt a fogyatékos emberek ellátásának rendszerszintű továbbfejlesztésének a része, melynek célja, hogy a fogyatékos emberek és családjaik számára kiszámítható és biztonságos módon elérhető szolgáltatási rendszer épüljön ki. A projekt munkatársai egy olyan tudásbázist kívánnak létrehozni, amely országosan elérhető és folyamatosan fejlesztett. Czibere Károly szerint az FSZK és a CSGYJK-k együttműködése a lehető legjobb párosítás, ugyanis, amíg az FSZK képviseli az érintettekkel kapcsolatos szakmai tudást, addig a Központok az információk eljuttatásában, az érintettek elérésében és a konkrét szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban rendelkeznek tapasztalatokkal.

Az FSZK részéről a projekt szakmai vezetője, a fejlesztésért felelős munkacsoport vezetője, valamint témafelelős munkatársa tartott előadást a projekt előrehaladásáról, az együttműködés feltételeiről, a megvalósulás ütemezéséről, valamint a tanácsadók kiválasztási és alkalmazási feltételeiről. Az előadások végén a CSGYJK vezetők megfogalmazták kérdéseiket, észrevételeiket, melyekre az FSZK előadói igyekeztek teljes körűen válaszolni

Szinte az összes tervezett helyszínről érkeztek képviselők, a jó légkör, a nyílt kommunikáció, a rendkívül konstruktív hozzászólások reményeink szerint mind előrevetítik az eredményes közös szakmai együttműködést a Központokkal.

További információk a MONTÁZS projekt - EFOP 1.9.2 projektről
Információs és koordinációs pontok