PREVENT

erasmus_prevent_logo-1024x225-403px

Prevent Bullying and Abuse


A „Prevent Bullying and Abuse (PREVENT)” egy az FSZK Nonprofit Kft. és további öt nemzet hat partnerszervezete által közösen megvalósított, Európai Unió által támogatott, Erasmus+ KA2-es projekt.

Az abúzus és a bullying egyre nagyobb méreteket ölt és egyre súlyosabb probléma szerte Európában és a világon. A projekt fő célkitűzése a tanárok, oktatók, fiatalokkal foglalkozó szakemberek kompetenciáinak fejlesztése annak érdekében, hogy felkészültebben tudják segíteni a rájuk bízott fiatalokat az abúzushelyzetek felismerésében, elkerülésében, a megfelelő menekülési, illetve megoldási stratégiák elsajátításában. E cél megvalósítása érdekében a konzorcium egy átfogó eszközrendszert fejleszt ki a projekt megvalósítása során, amely az alábbiakból fog felépülni:

  • szimulációs társasjáték, főként fiatal felnőtt célcsoport részére kifejlesztve;
  • útmutató arra vonatkozóan, hogy hogyan dolgozzák fel megfelelően a fiatal felnőttek játék során szerzett élményeit, tapasztalatait;
  • a fórum színház módszertani leírása, szintén a játék során szerzett élmények, tapasztalatok hatékonyabb feldolgozása érdekében.

A projektben létrehozandó szimulációs társasjáték komplex céljai között szerepel a fiatal felnőttek ismereteinek növelése a különböző abúzushelyzetek jobb felismerése, elkerülése, megoldása érdekében, továbbá érzékenyítésük a különböző sérülékeny csoportok tagjai felé a mindennapokban történő emberibb odafordulás érdekében. Egyszóval: a cél az abúzus visszaszorítása, valamint annak elkerülésének az elősegítése, hogy a fiatal felnőttek – akár akaratlanul, vagy anélkül, hogy tudnának róla – maguk is az abúzus áldozataivá és/vagy elkövetőivé váljanak.

A játék szeretné felnyitni a fiatal felnőttek szemét, hogy mi, emberek mindannyian felelősek vagyunk embertársainkért, és azért, hogy visszaszorítsuk az őket érő abúzusok előfordulását, különös tekintettel a különböző sérülékeny csoportokra, akik helyzetüknél, állapotuknál fogva különösen is ki vannak téve az abúzus veszélyének.

Partnerszervezetek

  • Copenhagen City Youth School (Dánia)
  • E2C73 (Franciaország)
  • Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete (Magyarország)
  • Second Chance School of Matosinhos (Portugália)
  • Universitatea Babes Bolyai (Románia)
  • Theatre “Tsvete” (Bulgária)
  • Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (Magyarország)

Projektadatok

Projekt címe
Prevent Bullying and Abuse (PREVENT)

Teljes EU-támogatás összege
182.323 EUR

Projekt megvalósítási időszaka
2018. szeptember 1. – 2021. április 30. (32 hónap)

Információs és koordinációs pontok