Beszámoló a Szakmai Koordinációs Fórum alakuló üléséről

Szeptember 14-én megtartottuk a MONTÁZS projekt Szakmai Koordinációs Fórumának (SZKF) alakuló ülését. Az SZKF testülete tervezetten negyedévente ül majd össze, abból a célból, hogy a tagok a kiemelt projekt alakulását és céljainak megvalósulását nyomon kövessék, ellenőrizzék, előzetesen minősítsék, majd véleményezzék a létrejövő produktumokat, valamint szakmai tanácsaikkal és közreműködésükkel támogassák a projekt munkáját és sikeres megvalósítását.

A kiemelt projekt Megvalósíthatósági Tanulmánya alapján a Testület felépítését 3 oldalúra terveztük:

A Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság és szakmai főosztályainak képviselői közül részt vett Bódy Éva, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályáról és Faragóné Juhász Andrea, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Fogyatékosságügyi Főosztályáról.

A Fórumba felkértünk olyan személyeket is, akik a szociális és szakmai szolgáltatások területén elismert, sokéves tapasztalattal, széles rálátással és kapcsolatrendszerrel, kiemelkedő tudományos/szakmai eredményekkel rendelkező szakemberek az egyes projektterületekről (hálózatfejlesztés, autizmussal élők, speciális kommunikációs személyek, felnőtt beszéd- és nyelvi fogyatékosok). Közülük jelen volt Gájerné Balázs Gizella az Autizmus Alapítványtól, Lányiné dr. Engelmayer Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermekszakpszichológus, egyetemi tanár. Fehérné Kovács Zsuzsanna logopédus, nyelvész, az ELTE BGGYTK docense és a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetségének elnöke és Földessy Judit, aki 26 évnyi tapasztalattal a szociális és gyermekjóléti területen, továbbá 12 évig volt a miskolci Gyermekjóléti Központ vezetője.

Az FSZK munkatársai közül Szilágyi Győző projektvezető, Kovács Zsuzsanna szakmai vezető, Horvát Krisztina, az Autizmus munkacsoport vezetője, Somogyi Krisztina szakmai koordinátor, Poroszné Komenda Marietta és Keszey Borbála, a Kommunikációjukban akadályozottak munkacsoport menedzserei, valamint Borbás Bálint és Seres-Pittlik Tímea, a Hálózati munkacsoport menedzserei voltak jelen a Fórumon.

A projekt ismertetése után az előzetesen kiküldött Ügyrendet elfogadták, majd a vezetők és menedzserek munkacsoportonként beszámoltak a projekt előrehaladásáról.

Az ülést követően több alkalommal egyeztetett aktuális szakmai kérdésekről a szakmai vezető és a munkacsoportok menedzserei egy-egy szakterület képviselőjével, így a projekt előrehaladásának szakmai támogatása folyamatosan biztosított.

További információk a MONTÁZS projekt - EFOP 1.9.2 projektről
Információs és koordinációs pontok