Petneházy Emőke

A 2014/15-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az FSZK (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) – ma NFSZK – közös szervezésében megvalósult első, akkreditált audionarrátor felnőttképzésen szereztem képesítést.

Jelenleg az AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület munkatársaként dolgozom mint audionarrátor.

Legtöbb színházi munkám a Karinthy Színházban, a Stúdió K Színházban és a Bethlen téri Színházban bonyolódott. Szívesen és gyakran dolgozom vidéken is, például Debrecenben, Székesfehérváron és Nyíregyházán. Szívemhez a gyerekdarabok, az operettek és a klasszikus feldolgozású prózai darabok állnak.

Az egyesületben feladatom – a narráció mellett – a közönségszervezés, illetve az együttműködések irányítása más vakos és egyéb egyesületekkel, alapítványokkal. Erősségem új programok kitalálása, beindítása, szervezése, valamint látássérültek mozgósítása a lehető legnagyobb számban.

Jelenlegi munkahelyem a Vakok Speciális Szakiskolája, ahol gyógypedagógiai asszisztensként (úszó szakedzői képesítésem megszerzése folyamatban) segítem pedagógus kollégáim munkáját, illetve szervezem a szakiskola közösségi programjait. Feladatom továbbá vizuális tartalmak szöveges ismertetése, narrálása, különös tekintettel oktató filmekre, ismeretterjesztő filmekre, illetve képzőművészeti alkotások leírására.

A Kézzelfogható Alapítvány kuratóriumi tagjaként szervezek tapintható kiállításokat, írom és menedzselem a pályázatokat.

Referenciamunkáim az utolsó teljes évadban (2018/19):

  • Karinthy Színház: Tortúra, Tanár úr kérem
  • Móricz Zsigmond Színház: Meseautó
  • Stúdió K Színház: Odüsszeusz bolyongásai
  • Bethlen téri Színház: Nőkből is megárt…
Információs és koordinációs pontok