Audio-narrációs program

Hazánkban az elmúlt években egyre jelentősebb mértékben nyert teret a látássérült emberek számára biztosított audio-narrációs szolgáltatás. Több kezdeményezés is elindult mind civil oldalról, mind állami oldalról a látássérült emberek kulturális programokhoz történő hozzáférésének elősegítésére.

Az audió-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó illetve vak emberek számára teszi hozzáférhetővé a vizuális művészeteket, a média produktumait egy narrátor segítségével, aki lényegre törően, érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket.

Társaságunk első lépésként a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen 2013-ban kidolgozta és akkreditáltatta az első hazai felnőttképzési tanfolyamot, melynek keretében audio-narrátorokat készítettünk fel a színházi előadások, filmek, televíziós műsorok, kiállítások, oktatási és képzési programok, konferenciák audio-narrációjára.

Idei új programunk több elkülönülő szakmai elemet tartalmaz, amelyek összességében országosan segítik az audio-narráció hazai elterjedését, a szakemberek tudásának, ismereteinek gyarapítását, a felhasználói célcsoport bevonását:

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

A programsorozat támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Információs és koordinációs pontok